Storing bij aanvragen van nieuwe DigiD

Door een technische storing is het momenteel niet altijd mogelijk een nieuwe DigiD of een DigiD machtiging aan te vragen. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is nog niet bekend wanneer de storing verholpen zal zijn.

De storing doet zich voor in de online versie van de Gemeentelijke Basisadministratie Personen (GBA-V). Hierin staan de naam- en adresgegevens van alle Nederlanders. Overheidsdiensten zoals DigiD maken hiervan gebruik. Bij het aanvragen van een DigiD wordt in de GBA-V gecontroleerd of de ingevulde gegevens juist zijn. Door de storing is deze controle nu niet altijd mogelijk en wordt de aanvraag afgebroken.

Mensen die een DigiD moeten aanvragen, wordt bij een eventuele foutmelding geadviseerd het ‘s avonds nog eens te proberen. Dan is het rustiger en is er een grotere kans dat de aanvraag lukt.

Mensen die al een DigiD hebben, kunnen deze gewoon gebruiken om in te loggen bij overheidsdiensten. Het is dus gewoon mogelijk om bijvoorbeeld een uittreksel van het bevolkingsregister aan te vragen, vergunningaanvragen bij de gemeente in te dienen, of belastingaangifte te doen.

Lees ook:DigiD is onveilig en werkt fraude in de hand
Lees ook:Update: storing treft klanten UPC
Lees ook:NVB: banken niet gehackt
Lees ook:Storing mobiel bellen en internet KPN in de Randstad
Lees ook:Vodafone-klanten weer mobiel: storing voorbij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>