PlayStation stapsgewijs weer online | Sony belooft beterschap

Sony heeft is vandaag begonnen met het opstarten van het PlayStation Network. Dit gebeurt stapsgewijs. Dit heeft de tweede man van de elektronica- en amusementsgigant, Kazuo Hirai, meegedeeld, zijn toespraak vind je hieronder. Sony ontdekte 19 april dat het spelletjesnetwerk was gehackt. Het heeft dus 25 dagen geduurd voordat het PlayStation Network weer in de lucht is.

Hackers kregen toegang tot de gegevens van zo’n kleine tachtig miljoen mensen die gebruik maakten van het PlayStation Netwerk en online computerspelletjes. De gestolen informatie bestond onder meer uit bankgegevens en creditcardnummers. Ook Nederlanders zijn de dupe.


De Japanse gamegigant heeft zich verontschuldigd en zal als compensatie gratis games ter beschikking stellen aan de gedupeerden. Het starten van het netwerk gebeurt per land en moet eind van de maand voltooid zijn.

Engeland, Ierland en het Midden-Oosten zijn weer online. Hopelijk laat Nederland niet lang op zich wachten. Op de Twitter-account van Sony kun je de ontwikkelingen volgen.

Sony raadt gebruikers aan om alvast firmware update 3.61 te installeren. Die update is noodzakelijk om straks weer online te kunnen spelen. Iedere PS3-bezitter is ook verplicht een nieuw wachtwoord op te geven. Dit om te voorkomen dat hackers de gestolen gegevens kunnen misbruiken.

Lees ook:Miljardenverlies Sony na hack PlayStation Network
Lees ook:Privé-gegevens miljoenen PlayStation-gebruikers gehackt
Lees ook:Hackers claimen nieuwe inbraak bij Sony
Lees ook:Microsoft waarschuwt gebruikers Xbox: Modern Warfare hack
Lees ook:Geen update naar Android 4.1 voor oude Sony Xperia-toestellen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “PlayStation stapsgewijs weer online | Sony belooft beterschap

  1. Pingback: Hack PlayStation kost Sony 25 miljard dollar | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>