iPhone voor het eerst populairste smartphone in de USA

De iPhone is voor het eerst de populairste smartphone in de VS. Vorige maand was dat nog de BlackBerry Bold.

Het gaat niet om de daadwerkelijke verkoopcijfers, maar om de totale voorraad die door de telefoonmaatschappijen is ingeslagen. Het Android besturingssysteem, met zijn varieteit aan smartphones, blijft de Amerikaanse markt volgens ComScore domineren.

En de vrije val van Blackberry is nog niet ten einde.

Lees ook:iOS Apple onbetwist Nr 1
Lees ook:iPhone wint fors, Android stabiel op smartphone-markt
Lees ook:Blackberry 10 gaat concurrentie aan met Apple en Android
Lees ook:LG zet streep onder smartphone met Windows Phone
Lees ook:Google 18 maal Microsoft

1 Reacties // Reageer

One thought on “iPhone voor het eerst populairste smartphone in de USA

 1. Hypnotosov

  RIM heeft een meervoudig probleem met de BlackBerry, hun eerste touchscreen telefoon (BlackBerry Storm) is mislukt en heeft behoorlijke imagoschade veroorzaakt, waardoor de verkoop van de nieuwe Torch tegenvalt.
  De klassieke BlackBerry biedt niet wat we anno 2011 van een smartphone verwachten, het is vooral een toetsenbord met smartphone features.
  Het besturingssysteem is archaïsch en vergeleken met iOS, Android en WP7 erg gebruiksonvriendelijk en bovendien inconsistent tussen verschillende telefoons. Een vriendin van mij heeft een BlackBerry Curve en het is me niet gelukt om uit te vinden hoe je de browser opent, anders dan via Google Search.
  Klassieke BlackBerry functies als push-mail en instant messaging (“pingen”) zijn gemeengoed geworden. En de BlackBerry Messenger is beperkt tot andere BlackBerries waardoor het nut er van afneemt als het aantal BB’s in je vrienden groep afneemt. RIM staat voor de moeilijke keus of ze BBM toegankelijk moeten maken via andere platforms (met het risico dat gebruikers makkelijker overstappen naar die andere platforms) of toezien hoe BBM langzaam in onbruik raakt als het BlackBerry marktaandeel inzakt.
  Het BlackBerry ecosysteem is klein, de app stores van Apple en Android hebben 20 keer zoveel apps (http://wp.me/p17o2c-3p). En de BlackBerries met hun kleine schermen en trage processoren lenen zich ook niet erg voor games, terwijl op andere platforms steeds meer goede zakelijke toepassingen te vinden zijn.

  Al met al ziet de toekomst er voor de BlackBerry niet erg rooskleurig uit, zeker niet omdat coolheidsfactor van de BlackBerry ook snel aan het verdampen is.

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Koopt allen deze zomer een Blackberry! | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>