iPhone 5 is de Nr.1 in datagebruik

Gebruikers van de iPhone 5 gebruiken de meeste data. Ook al hebben tablets een groter scherm en zijn ze beter geschikt om video’s en films te bekijken.

Mensen die het vlaggenschip van Apple hebben, gebruikt vijftig procent meer data dan de iPhone 4S en zelfs vier keer zoveel als gebruikers van de iPhone 3G. Dit bericht Trouw op basis van onderzoek van Arieso die sinds drie jaar het mobiele datagebruik meet.

Het is voor de eerste keer sinds het onderzoek begon dat het dataverbruik op de tablet minder is dan op de smartphone.

Bij de tablets zit de Samsung Galaxy Tab 2 10.1 aan kop met een datagebruik dat 20 procent hoger is dan iPad-gebruikers.

Bij de Top 10 van apparaten met het meeste dataverbruik zaten zes smartphones, drie tablets en een phablet die het midden houdt tussen een tablet en een smartphone.

Zo’n 40 procent van al het datagebruik op mobiele apparaten wordt verbruikt door maar één procent van alle gebruikers. Zij surfen vaak op snelle netwerken als 4G en LTE.

Lees ook:Volgens Nielsen: iPad is tv-buddy, e-reader is bijslaap
Lees ook:Tablets zijn om te gamen, niet om e-books te lezen
Lees ook:Smartphone-gebruiker wil controle over mobiele privé-data
Lees ook:Smartphones verslaan tablets en laptops
Lees ook:Mobiel advertentie bombardement is irritant | Mobile ads

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>