CBS trapt open deur in: mediagebruik via internet ten koste van traditionele media

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar als het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het zegt, klinkt het toch wat gewichtiger: “Het mediagebruik via internet gaat ten koste van de traditionele verschijningsvormen van media zoals papieren kranten”.

“In 2008 gebruikte iets meer dan de helft van de internetters internet om naar de radio te luisteren en/of om naar de televisie te kijken. Iets minder dan de helft las of downloadde kranten”, aldus het CBS.

We lezen steeds vaker digitale kranten, zo berekende de onderzoekers. “Mannelijke internetters lezen vaker digitale kranten dan vrouwelijke internetters, 54 tegen 41 procent. Ruim de helft van de 25-44-jarigen leest kranten of nieuwsbladen op internet. Bij de andere leeftijdsgroepen ligt dit aandeel op iets meer dan 40 procent. Een op de acht personen die digitale kranten lezen, heeft zich daarop geabonneerd.”

(Via)

Lees ook:Ruim driekwart van de Nederlanders winkelt online
Lees ook:ADV: Smartphone vervangt horloge, wekker, fototoestel, boekenkast en nog veel meer
Lees ook:60% internetters dagelijks online, mobiele netwerken booming
Lees ook:Mijlpaal: online nieuws verslaat de krant
Lees ook:Nederlander bijna tien uur per week op internet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>