Adobe-documenten online

Adobe noemt zichzelf terecht "The document company". Adobe is bijna monopolist op het gebied van beeldbewerking en opmaaksoftware. De consument kent Adobe vooral van het pdf'je ende Flash-player. Op één punt scoort Adobe niet: office-software. Het bedrijf heeft geen eigen tekstverwerker of spreadsheetprogramma, maar daar komt nu verandering in.

Met de overname van Virtual Ubiquity krijgt Adobe een online tekstverwerker binnen de deuren: Buzzword.

Daarmee slaat Adobe twee vliegen in één klap: uitbreiding van het kleine aanbod van online-diensten en dus de eigen tekstverwerker. Adobe moet wel.

Adobe moest iets doen op dit vlak, want vlaggeschip Acrobat (het pdf'je) staat onder druk. Microsoft heeft een eigen pdf-achtige standaard ontwikkeld die standaard in Vista zit. Maar erger nog: het pdf-formaat, dat vooral bedoeld is voor uitwisseling van documenten, wordt overbodig nu documenten meer en meer via webdiensten als Google Docs gedeeld worden.

Lees ook:Ook Microsoft Office op het web
Lees ook:200.000 documenten over Titanic online
Lees ook:Veilig bankieren? Niet met Windows!
Lees ook:WikiLeaks: bijna 3000 geheime documenten over Nederland
Lees ook:Open document format in de lift

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>