Microsoft gaat EU-eisen ook uitvoeren, wat levert mij dat op?

Soms lees je een bericht dat eerst heel normaal lijkt, maar dat eigenlijk niet is. Zoal het bericht dat Microsoft de door de EU opgelegde openheid van systemen ook gaat uitvoeren.

Aan die hele zaak van de EU tegen Microsoft zitten twee rare kanten. Ten eerste is het op z'n zachtst vreemd dat Microsoft aankondigt zich aan de EU-regels te houden. Blijkbaar bestaat ook de mogelijkheid om gewoon de boete te betalen en dan door te gaan op de oude weg. Wat zijn dan de mogelijkheden die de EU heeft? Nog meer boetes? Microsoft van de Europese markt weren – onmogelijk natuurlijk. 

Maar er zit nog een vreemde kant aan. De opgelegde boete – ca. 250 miljoen – moet betaald worden omdat Microsoft andere aanbieders niet toeliet op het Windows-platform. Dat leidt tot monopolisme, ongezonde marktwerking en te hoge prijzen voor de consument.

Dat geld van die boete, vloeit dat nog terug naar de consument die door Microsoft al die tijd teveel betaald heeft? Kan ik nu een storting op mijn bank verwachten omdat ik was aangewezen op dure Microsoft-software en geen goedkoper alternatief kon kopen? Waar mag ik de declaratie indienen… 

Meer hierover: Microsoft moet weer dokken

Lees ook:900.000.000 Euro boete voor Microsoft
Lees ook:Opta beboet malafide sms-dienst met half miljoen euro
Lees ook:Samsung betaalt Apple 1 miljard… in munten
Lees ook:Overheid verkoopt kopieerrecht
Lees ook:Microsoft moet weer dokken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>