LCD om te aaien

Nieuwe ontwikkelingen aan het LCD-front: Microsoft heeft een LCD-scherm ontwikkeld dat als aanraakscherm gebruikt kan worden en ook kan scannen. Leuke ontwikkeling in de zoektocht naar een nieuwe gebruikersinterface.

Apple en Sharp hebben eerder al octrooi gekregen op een technologie waarbij het LCD-scherm tevens als webcam dient en ook als aanraakscherm gebruikt kan worden.

Criticasters kunnen dus weer handenwrijvend concluderen: Microsoft maakt weer iets na van Apple. Ik onthoud me van elk commentaar op dit punt.

Interessanter is de wedren die gaande is om een volstrekt nieuwe computerinterface te ontwikkelen. Toetsenbord en muis zijn eigenlijk passé, maar helaas voorlopig ook onvervangbaar. Daaraan wordt door de twee computergrootmachten nu hard gewerkt. 

Een derde LCD-vinding is het ronde scherm. In feite kan een LCD-scherm nu in elke vorm gemaakt worden. Mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos in gadgets, autodashboards, mobieltjes, etc. 

Lees ook:iPhone of oester, de nieuwe iPhone is een pareltje
Lees ook:Fysiek toetsenbord komt uit scherm iPad en iPhone (video)
Lees ook:TOP 5 Gadgets van 2007
Lees ook:Muis-zuiger
Lees ook:Mental power, zonder Uri Geller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>