Second Life discrimineert

Hyves discrimineert 'gewone' mensen, Second Life discrimineert Afrikanen. Zo, die zit. Websites bulken van de lijstjes waaruit je vaak moet kiezen. Zoals bij de aanmelding bij Second Life, of bij het kiezen van profielgegevens in Hyves.

Lijstjes beperken de mogelijkheden, maar Second Life heeft wel een heel duidelijke beperking aangebracht: verboden voor zwarten.

Wie zich bij Second Life aanmeldt, moet een uiterlijk kiezen – een avatar. Er zijn mannen en vrouwen, blanken en iets getinte avatars (Latino of Aziaat?). Maar een Afrikaanse avatar zit er niet bij. Second Life stelt blijkbaar geen prijs op het Afrikaanse of Afro-Amerikaanse publiek.

 

 

Alle skins die je in Second Life kunt kiezen als je eenmaal virtueel bestaat. Geen donkerdere huid, dan een Zandvoort-kleurtje.

 

Bij Hyves was ik (na twee jaar) dan eindelijk eens mijn profiel aan het invullen. Maar in het lijstje Woonsituatie komt de meest traditionele vorm niet voor: Gezin.

Toegegeven het wordt schaars en ouderwets, maar ik woon niet alleen Met kinderen, ook niet alleen Met een partner, maar EN Met kinderen EN Met een partner. Zoiets heet dan: Met gezin. Te moeilijk voor Hyves, of is een gezin te ouderwets om mee te mogen Hyves'en?

Lees ook:Facebook zit Hyves op de hielen
Lees ook:PvdA legt bom onder Hyves
Lees ook:LIFE for iPad biedt indrukwekkende fotoreportages
Lees ook:Vrienden, echte vrienden, die gebruik je volgens Hyves
Lees ook:Haal alles uit jouw leven…

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Second Life discrimineert

 1. Victor

  Als je doelt op die kwasi-bruine dame: die is zo blank als wat, alleen haar haar is afro.

  Het gaat om de keuze die binnenkomers geboden wordt. Die is duidelijk beperkt.

    /   Reply  / 
 2. Rasta Bourgoin

  Het is helaas waar… MAAR… Je kunt wel degelijk hele mooie gekleurde skins en shapes kopen in SL! Zoek maar eens naar UNITED RASTAFARIANS en kijk daar op de markt! Destroy heeft die shop geloof ik, en die skins zijn life like zelfs!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>