Werkgevers houden niet van internet

Werkgevers maken zich druk internet op het werk. Onderzoek na onderzoek toont aan hoe internet een slechte invloed heeft op de prestaties van werknemers. Douwe Egberts heeft nu in een onderzoek aangetoond dat e-mail slecht is voor de onderlinge contacten en dat – heel verrassend – koffie juist goed is voor de werksfeer.

Een Brits bedrijf heeft ten einde raad een game-halfuurtje ingesteld, in de hoop dat tijdens de overige werktijd dan weer gewoon gepresteerd wordt. Een ander onderzoek toont aan dat het fenomeen Wilfing de werkprestaties beperkt. Wilfing is het afgeleid worden van je werk door alles wat er in je computer gebeurt naast je eigenlijk werk, zoals mail, MSN, muziek, filmpjes en games.

Op het ICT-lyceum waar ik werk is met de leerlingenraad gesproken over
een wekelijkse computervrije ochtend. Deze ochtend moet dan gevuld
worden met zelfstudie, workshops, groepsoverleg en dergelijke. De
leerlingenraad was unaniem voor het idee. Blijkbaar is zelfs de jeugd
af en toe de computer even zat.

Lees ook:iPhone-mail: de verrassing is weg
Lees ook:Spotify gaat concurreren met iTunes | 13 miljoen liedjes
Lees ook:Jongeren willen meer computeren
Lees ook:De grens van smakeloosheid is bereikt: 2 girls 1 cup
Lees ook:De iPad-gebruiker is geen lezer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>