Gerucht: Kieskeurig niet keurig gevuld

Kieskeurig kan er theoretisch niet op aangesproken worden, maar gerucht gaat dat bedrijven (winkels, merken) mensen inhuren om positieve reviews over hun product of bedrijf op Kieskeurig te plaatsen.

Vreemd genoeg hoor ik het gerucht wel, maar vind ik er niets over op internet. Wel dat Ilse Kieskeurig heeft overgenomen, dat pinguins heel kieskeurig zijn en ook dat Spice Beckham heel kieskeurig is. Wie helpt me aan een lead? 

Lees ook:App Sunday: 3000 cocktails mixen en proeven
Lees ook:Filmpje waarin burgemeester seks heeft moet van internet
Lees ook:Microsoft koopt marktaandeel
Lees ook:Microsoft leest en verandert uw gedachten
Lees ook:TOP 5 Bah in 2007

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Gerucht: Kieskeurig niet keurig gevuld

 1. Ab de Jong

  Het is mij niet helemaal duidelijk hoe een bedrijf iemand in kan huren. De reden hiervoor is dat ik een product via kieskeurig heb gekocht. Ik had een vraag achtergelaten over de winkel waar ik hem gekocht had, maar helaas… Winkelnamen worden niet eens doorgelaten. Hoe kan het dan dat winkels andere partijen inhuren om hun winkel te promoten?

    /   Reply  / 
 2. Victor

  Simpel: jij kunt als burger een review achterlaten op Kieskeurig.nl over iets dat je gekocht hebt.

  Als ik Philips ben, kan ik tien uitzendkrachten de hele dag allerlei mooie reviews over mijn scheerapparaten, koffiesletzetters en dergelijke laten schrijven. Niemand die het doorheeft, maar oh, wat is mijn koffiesletmachine ineens populair!

    /   Reply  / 
 3. Jan de Vries

  nou ik vraag me dat ook wel eens af ja, ben een regelmatig bezoekr van kieskeurig en soms zijn ze wel heel mooi die revieuws maar ik heb ook wel eens iets achter gelaten met allemaal 10 en toen kreeg ik en mail terug dat het niet goed gemotiveerd was ofzo. En kunnen ze niet op IP adres nakijken? dat zal toch wel?

    /   Reply  / 
 4. Christiaan

  @ Victor: Philips is geen winkel, Philips is een merk. Bovendien zag ik een tijd geleden een item in Editie NL ofzo over Kieskeurig waarin ze ook reageerden op dit soort geruchten, en toen zeiden ze dat ze elke review stuk voor stuk nakijken en een soort filtersysteem hebben ofzo.

  Lijkt me ook logisch, als je alles zomaar klakkeloos op je site zet dan gooi je je eigen geloofwaardigheid te grabbel.

    /   Reply  / 
 5. Victor

  Vooral die laatste zin, Christiaan. Wees nu eerlijk: op internet gebeurt toch niets anders.

    /   Reply  / 
 6. Eric

  Beste Victor,

  Ik werk zelf bij de grootste concurrent van Kieskeurig. Ik ben blij dat Kieskeurig ook eens negatief in het daglicht gesteld wordt, maar ik moet helaas zeggen dat je echt geen gelijk hebt. Bij ons is het zo dat alle achtergelaten reviews gecontroleerd worden op IP adres. Het is bij ons dus onmogelijk dat een IP adres 2 maal gebruikt wordt voor meerdere positieve reacties van een merk. Ik ga er vanuit dat Kieskeurig deze mogelijkheid ook heeft. Ik vind ook dat je zulke verhalen pas kunt uiten als je bij een bedrijf als vergelijk.nl of in dit geval kieskeurig gewerkt hebt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>