Is er leven na Manon Thomas?

Manon_ThomasManon Thomas was en is hot. Foto's die – naar men zegt – tegen de wil van Manon Thomas op internet zijn beland, leveren haar in één week meer exposure op dan ze de afgelopen tien jaar gehad heeft. Ze ziet er prima uit op al die gestolen foto's, en dat geeft te denken over haar onschuld in deze.

Bron foto: flickr.com. 

Mijn reeks artikelen over Manon Thomas heeft mij in één week net zoveel bezoekers opgeleverd als ik normaal in een maand krijg op mijn nog kersverse weblog over Nieuwe Media. Helaas geen bezoekers die geïnteresseerd zijn in de dynamiek van internet, waar mij de hele reeks om te doen was. Ze komen dus niet terug in mijn Nieuwe-Mediawinkeltje. 

Nieuwe tijden, nieuwe targets 

Ik voel me als een winkelier die z'n best verkopende product uit de
collectie haalt; een spijkerbroekenwinkel zonder jeans, een
croissanterie zonder croissants. Ik trek in één klap de nering uit mijn
weblog, door weer over te stappen op het bijzonder interessante, maar
minder lucratieve, product: Nieuwe Media. En blij ben ik er mee. Want
Manon – als fenomeen – is van voorbijgaande aard, maar Nieuwe Media
blijven boeien. Als Manon Thomas iets bewezen heeft is het dat wel.

Ik stel dus mijn targets bij en concentreer me op de werkelijkheid, niet op de bezoekersteller. Zoals in mijn artikel (vanavond) over de samenhang tussen agressie in media en de agressie die nu op scholen in Nederland gaande is. 

Lees ook:Manon Thomas, ik maak het uit
Lees ook:Lees dit: Manon Thomas
Lees ook:Manon Thomas is back – de naaktfoto’s
Lees ook:Manon Thomas moet borstvergroting, vindt Google…
Lees ook:Verliefd op Manon Thomas

1 Reacties // Reageer

One thought on “Is er leven na Manon Thomas?

 1. Mark Metzelaar

  Nieuwe Media & agressie?

  Volgens mij is het nog nooit uit onderzoeken gekomen, dat er een samenhang tussen bestaat; laat staan dat die groot is.

  Het heeft meer met cultuur & gezin te maken waar men in opgroeit. Daar worden de normen en gedrag bepaald, alsmede of mensen redelijk in hun vel zitten.

  Verder heeft het -vergeleken met de meeste landen ter wereld- ontzettend hoge ‘drugs’-gebruik in Nederland enorme en lange effecten op karakter en gemoedstoestand van mensen.

  Let wel: óók tabak, roken, alcohol, koffie, zijn allemaal drugs die mensen de-stabiliseren.

  De maatschappij is verkankert door de Nieuwe Media. Niet door het geweld, maar door de reclames waarop die nieuwe media fundamenteel draait. De drugs moeten aan de mens gebracht worden en de cultuur kapotgemaakt. Want een echt hoogstaande cultuur is veelal een drempel voor het aansmeren van onzinnige en slechte producten.
  Nu is het normaal dat je nergens meer uitgaat zonder alcohol te drinken en in de rook te zitten. Hebben we dat in Nederland democratisch beslist? Nee, dat is de hoereca maffia die geld zag. Dat is de wortel van het kwaad, of wat moderner “the axis of evil” (en dus ook van geweld).

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>