Esmee Denters: piraat of soldaat?

De Nederlandse Esmee Denters heeft inmiddels 70 miljoen bezoekers op haar YouTube-vlog mogen begroeten. Ze zingt op haar vlog bekende nummers van topartiesten en staat inmiddels zelf – dankzij haar performance op YouTube – met Justin Timberlake en Oprah voor de camera's. Het grote geld en het grote publiek lonken en platenmaatschappijen staan te popelen om haar te contracteren.

Beroemd dankzij internet, dankzij het gratis bekijken van haar filmpjes en beluisteren van haar muziek. Gratis, op internet. Wat blijft er over van haar web 2 identiteit, als een groot label haar muziek uitgeeft? Schaart ze zich ineens als trouwe soldaat achter de muziekindustrie op jacht naar de muitende piraten, of blijft ze haar downloadende internetachterban trouw? De tijd zal het leren en ik houd het in de gaten.

Effe luisteren? 

Justin is tevreden. 

Lees ook:Radiohead getuigt tegen RIAA: downloaders niet per definitie crimineel
Lees ook:Spotify gaat concurreren met iTunes | 13 miljoen liedjes
Lees ook:Muziekdienst Spotify zet rem op gratis diensten
Lees ook:Gratis muziekwebsite 22tracks ook op iPhone
Lees ook:Mininova test filter illegale content: gebruikers reageren verontwaardigd

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Esmee Denters: piraat of soldaat?

  1. Herman

    Sinds ze haar contract bij justin timberlake tekende, is het aantal vlogs in elk geval al sterk achteruitgegaan. da’s jammer, maar ik gun haar wel haar succes. leuk meisje

      /   Reply  / 
  2. Victor

    Ik gun haar ook alle succes van de wereld en vind het heel leuk hoe ze dit bereikt heeft. Maar zoals altijd zal ook zij haar idealen inruilen voor harde penningen. Pas als er een overschot aan penningen is, komen er ineens weer idealen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>