Microsofts monopolie, the never ending story

Houdt dat gezanik over het Microsoft-monopolie dan nooit op? Minister Heemskerk meent te moeten melden dat de consument vrije keuze heeft bij de aanschaf van een pc. In welk land leeft die Heemskerk? De SP vraagt natuurlijk meteen om een spoeddebat.

BartIT meldt daarentegen dat onderzoek heeft uitgewezen dat er niets meer in de weg staat voor overheden om op Open Source over te gaan. Behalve natuurlijk dat Open Source gratis is – waar moeten alle IT-budgetten dan aan worden uitgegeven? Daar moet dus nog iets op verzonnen worden.

AOL heeft verleden week definitief de stekker uit Netscape gehaald. Deze browser domineerde ooit internet, maar verdween vrijwel van de markt toen Microsoft Internet Explorer standaard bij Windows stopte. In de V.S. wil een aantal staten nog steeds strenge controle op Microsoft handhaven om dit soort monopolistische rampen tegen te gaan.

De vergelijking met auto's wordt wel vaker gemaakt, maar is in dit kader bijzonder relevant. Renault heeft in haar auto's een eigen geïntegreerd audiosysteem. Toch zijn er geen klachten bij de overheid beland van Pioneer of Kenwood tegen deze productintegratie.

Mijn bakker doet krenten in het krentenbrood, waardoor ik niet zelf het merk krenten kan bepalen dat ik in dat brood stop. Houd toch op met dat gezever.

Zolang de consument imbiciel genoeg is om veel geld uit te geven aan een product dat aan alle kanten rammelt, maar dat wel alle toeters en bellen biedt die te bedenken zijn, moet je dat lekker zo laten. De mens wil belazerd worden. Dat is een groter recht dan eten, scholing en vrijheid van meninsuiting. Als de mens belazerd wil worden, geef het dan ook die kans.

Inmiddels gebruikt Microsoft de concurrerende dienst YouTube om reclame te maken voor Vista. Alle middelen zijn geoorloofd om een wrakke auto te slijten.

Het leuke is dat Vista daarmee ook naast concurrent Ubuntu wordt neergezet. Microsoft zoekt duidelijk de confrontatie en kan deze ook krijgen… Bill Gates, eat your heart out...

Lees ook:Microsoft gaat Open Source
Lees ook:Winkelen bij Yahoo, gaat het Microsoft lukken?
Lees ook:Windows XP lijkt steeds meer op Vista
Lees ook:Windows XP blijft in de schappen
Lees ook:MS Visual Studio heeft nieuw wapen tegen Open Source

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>