Microsoft zoekt haar gelijk

Microsoft lijkt mondiaal een beleid te hebben uitgestippeld, waarin de confrontatie publiekelijk wordt gezocht met Linux en Apple. Dit beleid is niet als zodanig aangekondigd, maar is sedert twee maanden in allerlei kleine uitingen te herkennen.

Zo wil Microsoft graag adverteren op websites waar juist de Linux- en Apple-aanhang elkaar treft. Microsoft wil graag haar product presenteren op plekken waar niet alleen de volgzame consument komt, maar ook juist de recalcitrant. 

In de strijd om de derde wereld werd verleden maand nog gevochten tussen Mandriva en Microsoft over wie de laptops van Nigeria mocht leveren met het eigen OS. Eergisteren maakte OLPC bekend dat Microsoft Windows nu naast Linux geïnstalleerd gaat worden op een reeks derdewereld-laptops.

In Nederland zoekt Ruude de Jonge, evanglist van Microsoft de discussie op met een aantal bloggers en bloglezers. En dan niet met de ja-knikkers, maar met mensen die een kritische houding jegens Microsoft hebben.

Microsoft durft blijkbaar op publieke media de confrontatie aan met Linux-maniakken en Apple-gebruikers. De vraag is nu of er ook Microsoft-minded mensen zijn die op de bres durven springen voor de minder sympathieke marktleider (morgen meer hierover).

Lees ook:Nigeria toch op Mandriva Linux?
Lees ook:Microsoft: moloch, Calimero, underdog en de eeuwige gebeten hond
Lees ook:Ook Dell gaat vreemd van Microsoft
Lees ook:Plan Nederland publiceert jaarverslag op Facebook
Lees ook:Veilig bankieren? Niet met Windows!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>