Platenbazen willen van de cd-single af

Kort berichtje: De cd-single verkoopt niet meer. Artiesten als Amy Winehouse komen op nr 1 in de top 40 zonder dat er uberhaupt nog één single van gedrukt is. De platenbazen willen er nu vanaf. Het alternatief: downloaden. Het cd-album blijft nog steeds goed verkopen. Daar zal voorlopig niet aan gesleuteld worden.

Wanneer de cd-single daadwerkelijk uit de winkel verdwijnt is niet bekend gemaakt. De grote platenmaaschappijen zullen eerst heel lang naar elkaar kijken, voordat ze de stekker uit de cd-single halen. 

Lees ook:Skoeps stopt. Wel Skoeps, geen winst
Lees ook:iPhone 5 wordt op 5 oktober onthuld
Lees ook:Anouk zet video ‘Birds’ online
Lees ook:Ben Heck bouwt geweldige computers
Lees ook:Online koffie proeven met George Clooney

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Platenbazen willen van de cd-single af

 1. Margriet

  Eeuwig zonde !
  Er wordt alleen maar gekeken naar de “doelgroep” van 10-16-jarigen. Een cd-single voegt zeer zeker iets toe , denk aan : extra remixen , “B-kantjes” die nooit op een cd-album verschijnen en vaak wordt de videoclip ook nog op de cd-single erbij gezet. Sinds 1987 koop ik cd-singles maar ik moet eerlijk zeggen : in Engeland weten ze er vaak meer leuks van te maken dan hier in Nederland ! Twee nummertjes op een zilveren schijfje en een kartonnen hoesje eromheen , tja , hier ligt ook een taak voor de platenmaatschappijen om er iets leuks van te maken ! Ik heb honderden cd-singles van artiesten van wie ik een bepaald nummer goed vind , maar van wie ik geen cd-albums wil hebben.
  En dan zo’n download……komt dat de kwaliteit van de muziek te goede ? Denk het niet ! CD-(singles) zijn toch wel duurzamer .

    /   Reply  / 
 2. Margriet

  Margriet, jij zult je een roepende in de woestijn voelen.

  Dit fenomeen is inmiddels ook gaande in de video-(dvd)industrie en eigenlijk ook in de boekenuitgeverij.

  Alles is in hoge kwaliteit online te verkrijgen. Technisch althans en meestal ook nog goedkoper voor de consument omdat alles vergeven is van reclame.

  Maar we willen nog zo graag iets in onze handen hebben. Iets concreets, iets tastbaars. Iets wat we kunnen bewonderen en koesteren, een plekje in ons huis kunnen geven.

    /   Reply  / 
 3. Dennis

  Inderdaad! Al dat digitale download is niet leuk meer! Het is veel leuker om een echte cd te hebben. Voor mij maakt dat het leuker om naar de muziek te luisteren.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>