Hacken voor beginners en maar 2000 euro boete

Persbureau Novum Nieuws heeft langer dan een jaar met inlogcodes van andere media stiekem ingelogd op het ANP-netwerk. Op die manier kreeg Novum Nieuws gratis nieuws. De Officier van Justitie en de rechtbank noemen dit hacken.

Hacken, beste juristen, is toch iets anders dan door een open deur glippen met een gevonden sleutel. Hacken is een ambacht, een vak dat niet elke computermongool kan leren. Hacken is een kunst die behalve veel kennis van zaken en eindeloos geduld ook creativiteit verlangt.

Die 2000 Euro boete voor Novum Nieuws is om die reden ook een schijntje. Een echte hacker verdient veel hogere boetes.

Lees ook:Weer 2 surfseks-plegers de bak in
Lees ook:70 jaar cel voor hacker Pentagon
Lees ook:Bierliefhebber hackt website van brouwer Grolsch
Lees ook:Veel animo voor online lessen om internetcrimineel te worden
Lees ook:Jongeren willen meer computeren

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hacken voor beginners en maar 2000 euro boete

 1. sysmgr

  De systeembeheerder bij ANP kan gewoon blijven zitten dromen, zeker, net als het IT management wat er voor gezorgd heeft dat dit kan gebeuren. de beheerder had dit al lang en breed moeten signaleren, en IT managemebnt had nooit systemen in huis moeten halen met zulke gaten.
  Neemt niet weg dat Novum ook over de schreef is gegaan. Ze hadden dit lek moeten melden….

    /   Reply  / 
 2. jesse

  ze gooie mij er steets af kan je ze hekke ze geooie mij er steets af ter wel ik nix doe

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>