Webloggen is serious business

De afgelopen weken waren druk. Veel werk, veel opdrachten en dus weinig tijd om te bloggen. Mijn bezoekersteller drukte me dagelijks met de neus op de feiten. Joran v.d. Sloot maakte natuurlijk veel goed, waardoor de adverteerders toch weer gelukkig zijn. Soms vergeet ik ook even waarvoor ik het doe. Niet voor de adverteerder of de pegels, niet voor die enkeling die langskomt op mijn weblogje (ruim duizend bezoekers per dag is nog niet veel), maar vooral voor mezelf. Puur eigenbelang.

 

Bloggen – zeker als het ook een journalistiek karakter moet hebben – is
natuurlijk een kwestie van verhaaltjes schrijven. Maar dat kan ook in
een krant. Bloggen is vooral interactie hebben met lezers. Gisteren was
de interactie optimaal en hartverwarmend.

Aangespoord door een groep extremistische Linuxers die ik met mijn kreet "Linux is leuk voor ouwe meuk" op hun ziel getrapt had, ben ik zelf als Linux-nitwit aan Fedora gaan sleutelen. Tot 3 uur 's nachts bezig met drivers, bash-opdrachten en grub-dingetjes en nog kwamen er reacties op mijn blog binnen. Helpende handen. Ook op de vele Linux-fora boden hulp, al was het soms van de wal in de sloot. Maar mijn weblog heeft geleden onder al mijn 'andere' activiteiten. Excuses daarvoor.

Lees ook:Linux: Na het zuur, het zoet
Lees ook:Lief Linux-dagboek
Lees ook:Oh Linux-gemeenschap, ik moet diep door het stof…
Lees ook:Linux is leuk voor ouwe meuk
Lees ook:Nederland – Microsoft-land: geen Linux-pc te vinden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>