BumaStemra wil weblogs plukken

BumaStemra, de waakhond en vooral deurwaarder van de muziekindustrie, wil nu ook weblogs laten betalen voor zogenaamde embedded content. Voor elk filmpje met auteursrechtelijk materiaal dat ik in dit weblog embed wil Buma gaan cashen.

Op internet valt nog veel te halen en BumaStemra is daar natuurlijk als
de kippen bij. Nog voordat duidelijk is hoe de juridische positie van
dit soort embedded media is, stuurde BumaStemra al een brief naar
enkele grote weblogs met het verzoek te betalen.

Op de afwijzende reacties van de weblogs laat Noortje de Bakker, woordvoerster van Buma/Stemra, weten "Het is gewoon een fout." Achteraf gezien makkelijk gezegd, maar het zal eerder een lompe poging zijn geweest om te plukken, want er kan op internet nog veel geoogst worden door BumaStemra.

Hoe dit gaat (af)lopen verneemt u op mijn weblog. Intussen draai ik nog even een auteursrechtelijk beschermd YouTube-filmpje af. Dit filmpje wordt openbaar aangeboden door YouTube en is door YouTube voorzien van een keurige embed-code. YouTube biedt dus aan dit materiaal te embedden in mijn weblog en dat is mooi, want dan neem ik ook aan dat YouTube er al de rechten over betaald heeft.

 

Lees ook:Nieuwe linkdumpsite speciaal voor weblogs
Lees ook:TOP 5 Beste YouTube in 2007
Lees ook:Durex test ‘gevoelige’ lingerie (video’s)
Lees ook:Weblogs opgelet: Hoge Raad verruimt auteursrecht
Lees ook:Google ligt onder vuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>