Yahoo! hyperactief

Wil Yahoo! gewoon een veel hoger bod krijgen van Microsoft, of is het gewoon echt hard aan de weg aan het timmeren? Vandaag is bekend geworden dat Yahoo! het videoplatform Maven voor 160 miljoen dollar heeft overgenomen. Tevens maakte Yahoo! vandaag een nieuwe mobiel platform wereldkundig…

Niet zomaar een mobiel platform, maar een platform dat in de mobiele toestellen zo'n beetje alle vriendenboeken en MSN'en van deze wereld in één applicatie integreert. Waarbij je ook bent aangesloten, oneConnect kan er mee communiceren. Bovendien kan met OneConnect een GPS-locatie worden bepaald. De naam is niet zo handige gekozen, want ook Intel gebruikt deze naam voor een verbindingsprotocol, op hardwaregebied dan.

Ondertussen heeft Yahoo met T-Mobile een contract gesloten dat het het internetverkeer voor Noord- en Midden-Europa voor T-Mobile gaat regelen. Daarmee is Yahoo! Google een stapje voor, want die wilde dat contract ook dolgraag hebben. Wellicht in reactie daarop heeft Google de gesprekken over het uitplaatsen van Google-advertenties bij Yahoo! afgerboken.

Yahoo is sinds het onvriendelijke overnamebod van Microsoft hard aan het shoppen bij de concurrenten en collega's, waaronder AOL en Google. Vooralsnog zonder succes.

Door nu ineens allerlei potentiële succesformules de wereld in te slingeren, zal de aandeelhouder wellicht minder snel geneigd zijn het aandeel Yahoo! aan Microsoft te verkopen.

Lees ook:T-Mobile eet van twee walletjes
Lees ook:Winkelen bij Yahoo, gaat het Microsoft lukken?
Lees ook:Yahoo! vindt Microsoft-bod te laag en zoekt aansluiting AOL
Lees ook:Microsoft biedt 60% te hoog op Yahoo
Lees ook:Yahoo en Google sluiten pact

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>