MS Visual Studio heeft nieuw wapen tegen Open Source

Het grote voordeel van Open Source-ontwikkeling is de enorme hoeveelheid kant-en-klare programmacode die overal op het web is te downloaden. Microsoft heeft daar een even hapklaar antwoord op: de MSDN Code Gallery voor Microsoft Visual Studio.

Laten we eerlijk zijn: Visual Studio is eigenlijk het enige echt goede product van MS. Een prachtige ontwikkelomgeving voor een groot aantal programmatalen. De Code Gallery bevat een groot aantal macro's, add-ins, packages en templates, zodat nog efficiënter gewerkt kan worden. Gebruikers kunnen ook hun code toevoegen aan de Gallery.

Open Source-aanhangers – schrijver dezes hoort daarbij – zal meteen op het grote nadeel van Visual Studio wijzen: het werkt alleen voor Windows, maar als ontwikkelaar heb je daar natuurlijk bijzonder weinig boodschap aan, zolang MS de zakelijke markt domineert.

Mij spijt het alleen maar dat Open Source-tegenhanger Eclipse – hoe aardig het ook werkt – niet in de schaduw kan staan van Visual Studio. Maar liever dat, dan alleen voor het MS-platform werken. 

Lees ook:Microsoft gaat Open Source
Lees ook:Prijs voor hackers
Lees ook:Zucht… Microsoft en Open Source, niet te vertrouwen
Lees ook:Windows 8.1 werkt met vingerafdruk
Lees ook:Winkelen bij Yahoo, gaat het Microsoft lukken?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>