Spierballentaal van Apple Safari

Apple heeft weer eens spierballentaal over een stukkie software. De nieuwe versie van Safari (3.1) is – volgens Apple – 1,9 keer sneller dan IE7 en 1,7 keer sneller dan Firefox 2. JavaScripts worden maar liefst tot zes keer sneller dan elke andere browser.

De test is gedaan volgens de VeriTest's iBench Version 5.0 met standaard instellingen, op een iMac 2.4-GHz Intel Core 2 Duo systeem met Windows XP en 1GB geheugen.

De nieuwe browserversie zou direct de meeste audio- en videoformaten ondersteunen en is bovendien geschikt voor de nieuwe web2-standaards. En Safari is natuurlijk heeeel mooi, volgens Apple. Enfin, allemaal rozengeur en manenschijn. Dus zelf maar even testen.

Meteen valt op dat er sinds de Beta-versie van 3 weinig veranderd is. Nog steeds wordt in Windows de menubalk niet altijd correct weergegeven. En sommige plaatjesformaten – plaatjes gegenereerd door scripts – komen niet uit de verf in Safari.

Lees ook:Microsoft Surface komt tot leven-filmpje
Lees ook:Windows XP nu ook langer op desktop
Lees ook:Hack een Mac
Lees ook:Hackers-wedstrijd loopt zoals verwacht
Lees ook:Windows zet Safari uit tegen tapijtbommen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>