LiveLeak en PVV-site meteen plat

Zoals verwacht: hosting is niet mogelijk. LiveLeak.com – een Britse tegenhanger van YouTube die zich vooral richt op actualiteit – heeft binnen een half etmaal al bijna 3 miljoen requests moeten verwerken. De doorlink van LiveLeak naar de eigen site van de PVV zorgde voor een onmiddelijke vastloper van de webserver.

LiveLeak doet met Fitna goede, maar dure, zaken. Wereldwijd verschijnt de naam LiveLeak pontificaal op elk tv-station. Dat kost de provider wel een lieve duit. Een simpel rekensommetje leert dat alleen de kosten voor de traffic nu al boven de 5000 Euro zitten. Dat is altijd goedkoper…

… dan een wereldwijde reclamecampagne. LiveLeak is dus, ondanks de kosten, de grote winnaar in dit verhaal.

De grote verliezer in dit nu al maanden durende drama is natuurlijk Geert Wilders zelf. De aankondiging van zijn film oogstte een storm van kritiek en verontwaardiging – precies wat Wilders wilde. Nu de film eenmaal uit is, blijkt maar weer eens de flinterdunne 'mening' van Wilders. Een slap stukje knip- en plakwerk, dat in feite in een uurtje spelen met Windows Movie Maker gemaakt had kunnen worden. Breng het qua genre onder in de categorie Nazi-propaganda, want daar is
goed naar gekeken voordat schaar en lijmpot werden gepakt.

Al met al is de hele affaire rond deze film een trieste vertoning geworden, waarin politici als Balkenende zichzelf internationaal belachelijk hebben gemaakt om niets. Om een stukje media dat over enkele weken niets meer is dan één van de miljoenen filmpjes op internet. 

Frisse lucht 

Maar eindelijk kunnen we weer rustig ademhalen. Geen gezanik meer over een filmpje dat moet komen, geen bibberende premier op tv, geen triomfantelijke witte mol meer op tv. Gewoon door met het dagelijks leven.

Lees ook:LiveLeak belazert de kluit met Fitna
Lees ook:Much ado about nothing (2)
Lees ook:Geen enkele internetprovider wil Fitna
Lees ook:Vrijheid van meningsuiting is mislukt
Lees ook:Wilders film uitzending op Moslimomroep, maar geband op het web

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>