ISP stopt stiekem reclame in websites

Een Amerikaans onderzoekje heeft aangetoond dat enkele Internet Service Providers stiekem – dus zonder toestemming – webpagina's veranderd hebben die van een webserver via de ISP bij de klant van die ISP belanden.

De ISP injecteerden deze webpagina's met reclame en beuren zelf de centen. De ISP die zich hieraan schuldig maken, zijn enkele kleinere ISP's. Ze voegden niet alleen reclame toe, maar zelfs malware middels ARP spoofing.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Universiteit van Washington en gepubliceerd op Usenix.org.

Lees ook:Reclame: Ondankbare honden
Lees ook:Reclame: Naakt op het web
Lees ook:“Sloop de deportatiemachine”
Lees ook:Acht op de tien peuters surft dagelijks online
Lees ook:Nederlandse meiden hyper actief op social media

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>