Back to Mac

Hehe, eindelijk weer terug bij Mac. Na een jarenlange en jammerlijke scheiding, ben ik eindelijk weer terug op het oude nest. Nadat mijn G3 verleden was, heb ik het zonder Mac moeten stellen en mij met Windows-ellende tevreden moeten stellen.

Nu is het feest. Voor 500 euro (ex btw) heb ik weer een volwaardige mac. Alles werkt meteen, zonder gezeur. Zeg dan nog maar eens dat Mac duur is. 

Een simpele MacMini is bij aanschaf iets duurder dan een PC, maar dan heb je ook wat. Om te beginnen is het kastje niet groter dan een broodtrommel. Het ding maakt in het geheel geen geluid – stilte is veel waard voor een schrijver. Alles werkt meteen en software is in grote hoeveelheden gratis te downloaden van internet.

Maar bovenal: geen gezeur. Geen registraties en activaties. Geen onderwaterschermen, niet eens een netwerkkabel aansluiten want AirPort vond mijn draadloos netwerk meteen.

Oh oh oh wat ben ik blij. Ook mijn iPhone is blij, want die heeft eindelijk weer contact met familie in plaats van met die rare Windows-kwibus die steeds moeilijk deed bij ieder contact. 

Lees ook:Geappeld!
Lees ook:Terug naar de bibliotheek
Lees ook:Victor vs. Ubuntu, de tussenstand
Lees ook:Is er leven na Manon Thomas?
Lees ook:Geen iPhone in Nederland

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Back to Mac

 1. VistaMagick

  Vista is toch veel betere! Veel meer software voor en zo

    /   Reply  / 
 2. --lin

  Windows is in elk geval beter dan Linux. dat suckt

    /   Reply  / 
 3. M. van Roon

  Gefeliciteerd met je Mac, let maar niet op bovenstaande reacties, zei hebben vast niet langer dan een week een Mac gehad!

  @VistaMagick – kwaliteit gaat boven kwantiteit

  @–lin – Argumenten?

    /   Reply  / 
 4. Stephan

  @VistaMagick & @–lin

  Whahaahahaahaahahahaa – Humor

  Tenminste daar ga ik vanuit bij dergelijke uitspraken, die kunnen niet serieus zijn.

  En Victor, het is niet voor niets dat het marktaandeel van Apple is verdubbeld sinds ze zijn overgestapt op een *nix variant onder de motorkap. Het grote voordeel van de Mac is dat alles gewoon werkt.

    /   Reply  / 
 5. Victor

  Update. Het is werkelijk ongelooflijk. Alles werkt meteen en oh zo simpel. Nog veel mooier en eenvoudiger dan het oude Mac Os 9 (het laatste dat ik gebruikt heb). Ook het nieuwe toetsenbord – dat platte alu-ding – is een wondertje.

  het lijkt op het eerste gezich dat je er nooit op zult leren typen, maar na eventjes merk je dat veel minder inspanning nodig is, terwijl de kans op misslaan beduidend kleiner is.

  Ach en verder is Apple natuurlijk net als Landrover. Als je met een Landrover bij zo’n gele paal staat, is het ook niet erg. Je staat immers met een Landrover bij de gele paal, en niet met een of andere Korejapsu.

    /   Reply  / 
 6. tripleX

  Gefeliciteerd met je aankoop! Een goeie keus!
  Als Macgebruiker hoop ik ook dat het betekent dat je meer over Mac zal schrijven.

    /   Reply  / 
 7. Victor

  Ik zal hier heeeeel veel gaan Macceren.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>