Manon Thomas heeft gewonnen

De uitgever van Blog.nl heeft mij en enkele andere bloggers gevraagd ook gevolg te geven aan de uitspraak van de Raad voor de Journalistiek. Concreet: alle naaktfoto's of hyperlinks naar naaktfoto's van Manon Thomas van mijn oude blogjes verwijderen.

(deze foto komt van het management van MT) 

Is dat censuur? Zelfcensuur? Is Blog.nl bang voor een proces? Niets van dat al. Blog.nl ziet zichzelf als een professioneel weblog met professionele bloggers.

Dat betekent dat je jezelf ook aan professionele normen wilt en durft toetsen. Die normen worden aangelegd en bewaakt door de Raad voor de Journalistiek. Ook als je het niet eens bent…

… met de uitspraak van deze Raad, dien je je dan te confirmeren aan de uitspraken.

En ik ben het niet eens met deze uitspraak. De uiteenzetting hiervan staan in mijn blogje hierover.

Het verwijderen van de hyperlinks was in mijn hele weblog overigens niet nodig. Ik had geen verwijzingen naar naaktfoto's staan, wel naar een blogje op VKmag, waar een artikel over dit hele gebeuren stond. Ergens staat ook een verwijzing naar een filmpje, maar daarbij staat duidelijk vermeld dat het Manon niet is, maar wel werd gepresenteerd als Manon.

Wellicht waren mijn normen tijdens het schrijven van deze artikelen toch in overeenstemming met de normen die de raad nu aangelegd heeft, alleen de redenatie erachter was anders. De Raad vind doorlinken naar illegaal verkregen materiaal journalistiek laakbaar, ik vond het gewoon onsmakelijk.

Lees ook:Ik krijg straf van de RvdJ
Lees ook:Perskaart voor journalistieke webloggers
Lees ook:Manon Thomas is back – de naaktfoto’s
Lees ook:Raakt Manon Thomas dan nooit bevredigd?
Lees ook:Had Joran Manon Thomas vermoord…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Manon Thomas heeft gewonnen

 1. Henk Oldenkamp

  Manon,we zijn hier met jou. Zo’n leuke vrouw als jij, moet zich niet de kop gek laten maken door zo’n stelletje waailappen.

  Zet’m op meid. Je bent sterk genoeg om hieroverheen te komen. Succes.

    /   Reply  / 
 2. Victor

  vind ik ook. al die foto’s lieten genoeg spiermassa zien

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>