Im Westen nichts neues

Ook geen nieuws kan nieuws zijn. Yahoo heeft niet gereageerd op het ultimatum waarmee Microsoft Yahoo in gijzeling heeft genomen. M$ gaat dus – als het dreigement wordt uitgevoerd – nu een bod doen aan elke individuele aandeelhouder van Yahoo.

M$ godfather Ballmer doet ze "an offer they can't refuse". Of niet dus. Want op een persbijeenkomst afgelopen vrijdag krabte Ballmer zich nog eens achter zijn oor… 

… Ballmer wilde een point maken tegen de pers (in Duitsland) met de vraag: wie gebruikt M$ Live Search. Slechts enkele vingers gingen de lucht in. Op de vraag: wie gebruikt Google, gingen vrijwel alle vingers de lucht in. Zijn derde vraag moest aantonen hoe weinig het aandeel Yahoo waard is: wie gebruikt Yahoo?

Toen geen enkele vinger de lucht in ging, had Ballmer zijn point gemaakt, maar wellicht besefte hij zich ook ineens hoe zinloos het dan moet zijn om Yahoo over te nemen. Om het marktaandeel in de zoekmachine te vergroten, is het dus een zinloze overname. Waarvoor dan nog wel?

Dezer dagen zal dus blijken wat M$ doet met Yahoo.

Lees ook:Microsoft verliest Yahoo en schept YaHoogle
Lees ook:Is Ballmer de voetbal of een sterspeler?
Lees ook:Microsoft flirt weer met Yahoo
Lees ook:Microsoft blijft Yahoo uitdagen
Lees ook:Yahoo! vindt Microsoft-bod te laag en zoekt aansluiting AOL

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Im Westen nichts neues

 1. ReinoutS

  Yahoo heeft veel waardevolle webtechnologie in huis. Misschien is het ze daarom te doen: in de kiem smoren voordat het een bedreiging kan vormen.

    /   Reply  / 
 2. Lonesome

  Echt interessant!

    /   Reply  / 
 3. Sabine

  Stimmt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>