Klimaatscore IT-bedrijven: Apple vervuilt het meest

Het is natuurlijk gezeik op de vierkante centimeter, maar er is weer een leuk grafiekje gemaakt. Ditmaal gaat het om de jaarlijkse eco-score van de grote IT-ers in deze wereld. IBM scoort bijzonder goed omdat het actief is in het besparen van energie op de grote servers. Apple heeft ruzie gehad met Greenpeace vanwege vieze stofjes in de iPhone en bungelt daardoor onderaan.

 

Naar verwachtingen vervuilen de internetserverhotels in het jaar 2020 erger dan de luchtvaart. De serverhotels zijn dan de grootste stroomverbruikers op deez' aard. Of daarbij al rekening is gehouden met nieuwe technologie – bijvoorbeeld de overstap van bewegende schijven naar flash-geheugen – is niet in het onderzoek weergegeven.

Lees ook:Flashy ontwikkelingen
Lees ook:Linux in 2008: Linus Torvalds kijkt vooruit
Lees ook:Weer dichter bij Flash-HD’s
Lees ook:Toshiba promoot anonieme tablet | Such a shame
Lees ook:Apple sleutelt aan de iPhone

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>