Powerset: een andere manier van zoeken

Maakt Powerset.com Google overbodig? Powerset.com is een zoekmachine die semantisch (jawel: web 3) probeert jouw vragen te beantwoorden.

Powerset.com doet – kort door de bocht – drie dingen: (1) het probeert jouw vragen te begrijpen (en zoekt dus niet domweg naar de woorden die je typt); (2) het verzamelt zoekresultaten en informatie en (3) het biedt de informatie samengevat aan met allerlei tools om de gevonden bronnen te scannen en te lezen.

Meer over Powerset.com vind je hier

Of Powerset echt die Google-killer wordt, moet natuurlijk blijken. De kracht van Powerset ligt in het feit dat het vragen beter kan interpreteren. Daarvoor moet echter voor elke taal een volledig versie worden ontwikkeld, want semantische context is per taal weer anders.

Powerset is in elk geval een interessante blik op de toekomst van internet, die dus niet zover voor ons ligt, maar reeds op de drempel staat. 

Lees ook:Liever een belletje: burger haakt af bij websites gemeente en Rijk
Lees ook:Geen wet op internet (1)
Lees ook:Het feit is dood, leve web 2
Lees ook:Reclame: De keerzijde
Lees ook:LinkedIn Today: nieuws uit je eigen netwerk en je vakgebied

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>