Windows XP nu ook langer op desktop

Hoewel Microsoft het niet expliciet gezegd heeft, valt uit berichten van de monopolist op te maken dat Windows XP niet alleen langer op de markt blijft voor de goedkope derdewereld-laptops, maar ook voor de goedkope en lichte desktops.

Hoewel dit natuurlijk een knieval is voor de grote fabrikanten in Taiwan en voor de grote merken als HP en Dell, betekent dit in feite dat M$ steeds minder vertrouwen heeft in Vista als volwaardig opvolger van XP. Vista wordt meer en meer een tussenpaus, want Windows 7 komt er al aan…

… en snel ook. Van hardwarefabrikanten wordt nu al verwacht dat ze hun drivers niet alleen op Vista testen maar ook meteen op de compatibiliteit met Windows 7. M$ deelt het Vista-ready stickertje alleen nog maar uit als ook Windows 7 met de drivers en hardware overweg kan.

Lees ook:Microsoft XP blijft langer in de winkel
Lees ook:Maar je mag niet zeggen dat Vista niet deugt…
Lees ook:Opvolger Vista klaar voor Touch Screen
Lees ook:Microsoft heeft geleerd van Vista
Lees ook:Windows XP lijkt steeds meer op Vista

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>