Firefox op 20% marktaandeel

De vrije browser Firefox heeft inmiddels een marktaandeel van 20% veroverd op Internet Exploiter. Ook Safari en Opera snoepen kleine hapjes van het marktaandeel van IE af.

Jaren terug was Netscape de browser op internet. Pas nadat IE standaard en uitermate opdringerig in Windows werd ingebakken, begon IE aan haar opmars.

Het huidige marktaandeel heeft IE niet te danken aan kwaliteit, speciale eigenschappen of een prettige interface, maar puur aan het feit dat IE standaard in elke computer zat, terwijl andere browsers moeten worden gedownload.

Blijkbaar is inmiddels 20% van de mensheid bereid om een tweede browser te downloaden naast IE in Windows of Safari in OsX. Want ook Safari lift natuurlijk gratis mee met OsX, terwijl het op eigen kracht nauwelijks voet aan de grond zou krijgen. Helemaal nu M$ Safari als onveilig heeft betiteld..

De nieuwe versie van IE8 zal daar weinig aan veranderen. Tot nu toe hobbelde IE altijd achter Firefox aan in de ontwikkelingen en werden nieuwe functies in IE vrijwel altijd gewoon gekopieerd uit Firefox.

Internet Explorer 8

In augustus wordt een beta van IE8 verwacht, ik ben benieuwd wat voor nieuwe mogelijkheden die browser biedt en vooral, wat de webontwikkelaar voor fratsen moet uithalen om websites ook voor IE8 geschikt te maken.

Lees ook:Europa kiest Firefox, Nederland Explorer | Nieuwe browseroorlog
Lees ook:Spierballentaal van Apple Safari
Lees ook:Firefox Download Disaster
Lees ook:Hackers-wedstrijd loopt zoals verwacht
Lees ook:Firefox publiceert zwarte lijst met trage browser-apps

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Firefox op 20% marktaandeel

  1. Victor

    Je bent me even voor Shinger. Ik verzamel van alles om maar niet over het EK te hoeven bloggen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>