iPhone zorgt nu al voor ellende

Natuurlijk kan de iPhone daar niets aan doen, maar T-Mobile kan nu al de aanvragen van de nieuwe abonnementen niet aan. Geen wonder: de winkels staan vol met mensen die de felbegeerde iPhone kopen en daarbij meteen een abonnement moeten afsluiten.

Die nieuwe iPhone met firmware 2.0 is inmiddels ook alweer gekraakt. De jailbreak, zoals die op de oude iPhone kon, kan dus inmiddels ook op de nieuwe en dat is maar goed ook…

Punt van discussie

Op menig forum is vandaag hard gediscussieerd over het nut van de jailbreak op systeem 2. De jailbreak was bij systeem 1 vooral nuttig om zelf andere aplicaties op de iPhone te kunnen zetten. De Apple App Store zou dat overbodig maken.

Natuurlijk wordt lang niet elke underground App nu ineens door Apple omarmd en in de App Store verkocht. Reden genoeg dus om die Underground Installer ook op je nieuwe iPhone te zetten. Maar het is ook een prinicipieel dingetje.

Baas in eigen iPhone

De iPhone is duur, maar als het aan Apple ligt, heb je niets over je eigen toestel te zeggen. Apple bepaalt welke software erop mag en vooral welke niet. Alleen al uit principiële overwegingen is de jailbreak dus een soort morele Must.

Pas op je rekening

Het UMTS-abonnement dat T-Mobile aanbiedt bij de iPhone is duur. Maar pas op: ga je over je belpakket heen, dan zijn de extra tikken ook nog eens extra duur. En maak je (per ongeluk) gebruik van Roaming – in het buitenland is die kans groot – dan kan dat helemaal in de papieren lopen

Batterij

Ook de batterij in de iPhone moet je in de gaten houden. Vergeet je je GPS-ontvanger uit te zetten, dan is je accu na drie uur leeg. Kun je niet meer bellen of niets.

Leve mijn oude iPhone

En zo zit ik hier met mijn 'oude' iPhone. Zonder GPS, maar wel met een accu die het twee dagen doet. Zonder UMTS, maar wel met een GPRS-abonnemtje van 12 euro waarmee ik 150 minuten kan bellen en onbeperkt kan internetten. Ga ik over die 150 heen dan betaal ik 7 cent per minuut in plaats van een kwartje.

De jailbreak is ook op systeem 2.0 los te laten, dus ik heb alle geneugten van de Apps Store en van MobileMe, maar ook de onbegrensde hoeveelheid underground Apps van de Installer.

Lees ook:Apps Store vanaf 7 juli open voor leveranciers
Lees ook:Nu al iPhone-wachtrij bij New Yorkse Apple Store
Lees ook:Apple App Store meldt zich op Twitter
Lees ook:Mijlpaal voor Mac App Store: 10.000 apps beschikbaar
Lees ook:Installatie iPhone apps via browser maakt app store overbodig

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “iPhone zorgt nu al voor ellende

  1. test

    Je weet niet waar je over lult. De hoeft de GPS niet uit te zetten. Het mobiel internet is niet overdreven duur en de tikken zijn marktconform in prijs. In plaats van te gaan lopen zeiken (stemmingmakerij), koop het ding gewoon niet en val anderen er niet mee lastig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>