AIVD lekt, of is de Telegraaf gewoon ongesteld?

Een bizar verhaal in de Telegraaf van deze ochtend over de aangekondigde aanval in Iran door de VS. Die verwachte aanval is niet zo bizar, maar de zoveelste zogenaamde lekkage van de AIVD.

De AIVD heeft – zo meldt het artikel – een zeer succesvolle geheime infiltratie-operatie in Iran uitgevoerd, maar de geheim agenten zijn teruggeroepen vanwege de ophanden zijnde aanval…

Die infiltratie door de AIVD gebeurde dus in het geheim, zodat niemand in Iran of Nederland er iets van wist. Maar terug in Nederland wandelen de AIVD-mannetjes meteen naar de Telegraaf om hun verhaal te doen. Althans, dat kun je uit het artikel concluderen.

Ofwel de AIVD lekt dagelijks naar de Telegraaf, zoals verleden week de melding dat Duyvendak ineens kopstuk van de RaRa zou zijn, ofwel de Telegraaf is permanent ongesteld en lekt zelf alles uit de dikke duim.

De lezer wordt in elk geval dagelijks belazerd, omdat de pers zich altijd kan verschuilen achter de 'anonieme bron'. Die anonieme bron van de Telegrof heeft een hogere productie dan de bronnen van Spa en hoeft bovendien nooit verantwoording af te leggen.

De Telegraaf: uitvinder van het weblog 

De persvrijheid in Nederland hangt nauw samen met de verifiëerbaarheid van de inhoud. Dat is ook wat een journalist moet onderscheiden van elke willekeurige weblogger; het onderscheid tussen journalist en burgerjournalist.

De Telegraaf schaart zich in dat opzicht inhoudelijk onder de weblogs en is daarmee eigenlijk het eerste weblog in de wereld dat dagelijks gedrukt wordt. En dat is dan weer een felicitatie waard!

Lees ook:AIVD waarschuwt voor spionage: zet niet zomaar informatie online
Lees ook:Vrijheid voor de elite: ik mag meer dan jij!
Lees ook:Een pleidooi voor geheimen
Lees ook:Twitter belangrijke informatiebron in Iran: ook andere social media populair
Lees ook:Photoshop verkracht de waarheid

1 Reacties // Reageer

One thought on “AIVD lekt, of is de Telegraaf gewoon ongesteld?

  1. amuse

    Kom op zeg.. Iedereen weet toch dat de Telegraaf het SBS6 van de kranten is:o

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>