Google reageert: “Streetview is geen bedreiging van privacy”

Hekelde ik in mijn weblogje van gisteren de aantasting van privacy door Google Maps en Google Streetview, vandaag reageert Google daarop via woordvoerder van Google Benelux Alistair Verney, die mij persoonlijk belde om e.e.a. toe te lichten.

Bijschrift: leuke string en, inderdaad, geen gezicht herkenbaar. 

Verney benadrukt dat Google zich veel gelegen laat aan de privacy van mensen die op de foto's belanden. "We zijn meer dan een stap verdergegaan om privacy te beschermen", aldus Verney.

Twee belangrijke maatregelen moeten de privacy van voorbijgangers beschermen. "Alle kentekens en gezichten worden in de foto's onherkenbaar gemaakt", zegt Verney. Google noemt dit "face-blurring".

De tweede maatregel maakt het mogelijk dat een foto aangepast of verwijderd wordt indien iemand daar een terechte klacht over indient. Verney:"Bij elke foto in Google Maps zit een hyperlink naar een webformulier waarmee een verzoek om aanpassing kan worden ingediend."

"Wij vinden dat we goede maatregelen genomen hebben, en dat vinden ook enkele privacywaakhonden in europa", besluit de woordvoerder.

Alistair Verney meent dat het met de klachten van de drie kleine Duitse gemeenten Wolfsee, Ratzenburg en Ahrensbok niet zo'n vaart zal lopen. Streetview wordt vooralsnog alleen in de grote steden uitgerold en daar horen deze drie gemeenten met gem. 10.000 inwoners niet bij.

Lees ook:Google tart privacy europeanen
Lees ook:Google stopt met maken van straatfoto’s in Duitsland
Lees ook:Google van deur tot deur
Lees ook:Google is een ergere spion dan Big Brother
Lees ook:Google staat geen gezichtsherkenning in Glass toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>