Drama rond Elektronisch Patiënten Dossier

EPD

De campagne voor het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) lijkt ook digitaal niet goed te zijn voorbereid. De voorlichtingswebsite heeft een XSS-lek. Zo meld Webwereld na een tip te hebben gekregen van een van zijn lezers.

In een eerder artikel deze maand melden we al dat het Elektronisch Patiënten Dossier een vroegtijdige ejaculatie heeft, nu blijkt gewoon dat onze zorg zeer terecht is.

Volgens Medicalfacts hebben afgelopen dagen ruim 15.000 mensen bezwaar ingediend tegen het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier). Zij zeggen al ruim 15.000 mensen. Nou, ik zeg pas 15.000 mensen. Kom op beste mensen, gooi je medische gegevens niet op straat. Teken het bezwaar!!!

De Tweede Kamer maakt bovendien bezwaar tegen het feit dat bezwaar maken geld gaat kosten. Zo moet voor kinderen een uittreksel uit het geboorteregister worden bijgeleverd (ca 10 euro).

De zorgverleners staan ook niet onverdeeld positief tegenover het EPD en vrezen dat ze door wetgeving verplicht gaan worden dit te gebruiken. Met name apothekers en huisartsen vrezen voor oneigenlijke concurrentie.

Met het dramatische OV-pasje nog vers in het geheugen – kraakbaar op alle fronten – en nu al weer een lek in de website van het EPD, is het vertrouwen bij consumentenorganisaties en zorgverleners gedaald tot onder het vriespunt. Met name de consumentenorganisaties vinden dit spijtig, daar ze in principe wel voorstander zijn van zo'n systeem.

Lees ook:Patient baas over eigen digitaal dossier
Lees ook:Consumentenbond en artsen torpederen Elektronisch Patienten Dossier (EPD)
Lees ook:Elektronisch Patiënten Dossier heeft vroegtijdige ejaculatie
Lees ook:25.000 extra donoren dankzij Hyves
Lees ook:Patiëntendossier niet veilig | Eerste Kamer stemt tegen EPD

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>