Nieuwe Media dipsaus

Nieuwe Media is een breed begrip. Volgens WikiPedia gaat het (kort door de bocht) over alles wat digitaal is (en dus eigenlijk niet tv of radio). Flauwekul natuurlijk, want deze traditionele media bewandelen ook nieuwe wegen. Als blogger van dit weblog zit ik in een tijdelijke dip, wat de vele trouwe lezers inmiddels gemerkt zullen hebben. Weinig posts en minder actualiteit.

In september 2007 ging dit weblog over alles wat maar raakvlak had met nieuwe media. Te breed en vooral een te brede doelgroep. Ik voelde me soms als een kind in een snoepwinkel. Te veel keuze, en zoveel snoepjes die ik al eens geproefd heb of die anderen al te lekker vinden. Te veel nieuws dat al op zoveel nieuwssites gemeld wordt, te veel input die weer te specialistisch is voor dit weblog, te veel zaken die al eerder gemeld zijn.

Inmiddels zijn er wat zusterweblogs bijgekomen die Nieuwe Media ietwat uithollen: Computer.Blog.nl, Games.Blog.nl, Hoax.Blog.nl en Gadget.Blog.nl (wordt erg leuk – volgende week gelanceerd). En eigenlijk is ook Mobiel.Blog.nl een thema met voldoende bestaansrecht, net als Camera.Blog.nl of Virtuele Werelden (de laatste is inmiddels gestopt).

Maar ja, zo kun je nog wel even doorgaan, want naast Mobiel.Blog.nl heeft ook Internet.Blog.nl bestaansrecht. En wat te denken van IT.blog.nl wat zich specifiek op de professionele it-er richt. Die doelgroep is wel belangrijk om in de gaten te houden. Want terwijl  Mobiel en IT toch vooral het zakelijk segment bedienen, zijn de andere weblogs meer voor de consument. U begrijpt dat NieuweMedia.Blog.nl wat de doelgroep betreft ook in een spagaat stond.

Oproep: kom bloggen

Allereerst zou ik dus de lezers hier willen oproepen: ben je expert op het gebied van de mobiele markt of de professionele it-branche (dus technisch), kun je aardig schrijven en heb je zin om te bloggen op het grootste professionele blog-netwerk van Nederland (bijna 3,5 miljoen hits per maand), en ook nog bezoldigd, mail me dan even.

Anderzijds rest de vraag die waarschijnlijk ten grondslag ligt aan mijn blog-dip: waarover gaat dit weblog eigenlijk? Nu de grote brij van nieuwe media is uitgerafeld in verscheidene segmenten, zou je het NieuweMedia weblog kunnen beschouwen als een paraplu daarboven. Een weblog dat dus niet ingaat op de nieuwste apparaatjes, de zoveelste Windows-versie of het aantal pixels van een camera, maar dat de maatschappelijke, politieke, menselijke kant van de digitale samenleving bespreekt, alsmede de trends en ontwikkelingen. Of zit ik ernaast?

Lees ook:Nieuw computerblog
Lees ook:Nieuwe Media Blog zoekt nieuwe blogger!
Lees ook:Gelukkig nieuwjaar
Lees ook:Webloggen is serious business
Lees ook:Nieuwe Computerblogger gezocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>