Dictatuur via internet: de virtuele burka

De dictators in deze wereld maken steeds actiever gebruik van internet voor repressieve maatregelen. Een leuke opsomming:

* In China wordt “ongezonde inhoud” (en alles wat erop lijkt) massaal geblokkeerd, zelfs Google wordt hierbij niet ontzien. Dit zal een van de resultaten zijn van het gesprek van de grote Chinese leider met onze eigen moraal-relie: Balkenende.

* In Thailand mag geen kwaad woord over koning Bhumibol worden geschreven. Sites worden geblokkeerd en daders krijgen een fikse straf.

* In Amsterdam worden kluimeldiefjes tussen zware criminelen op de site van gezochte daders gepubliceerd. Hadden ze zich maar moeten melden, meent politiechef Welten.

* In Engeland mag de politie zonder enige vorm van controle of verdenking de computers van burgers hacken.

Kortom: 2009 is goed begonnen. Let even op de uitdrukking “ongezonde inhoud” wat in China de term is voor alles wat de overheid niet welgezind is. Onze eigen Kwik, Kwek en Kwak van de moraalrepressie -Balkenende, Rouvoet en Hirsch Ballin – noemen dit ”ter bescherming van  gezondheid en de goede zeden”.

Het is duidelijk dat Balkenende en Hu Jintao toenadering hebben gezocht en gevonden. Gezondheidszorg krijgt in beide landen een geheel nieuwe betekenis. Dachten we eerder nog aan griepjes, gezond eten of bejaardenzorg, inmiddels moeten we bij dit woord denken aan onderdrukking en Christelijke moraal. Zo krijgen steeds meer landen van hun dictators een virtuele burka om.

Lees ook:Balkenende rijp voor lesje censuur in China
Lees ook:Internet 3.0, 3.1 en 3.2 komen eraan
Lees ook:Wie is onze leider? Vraag het de Stemwijzer
Lees ook:China ‘is niet bang voor internet’, maar blokkeert toch YouTube
Lees ook:Google, Yahoo en de mensenrechten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>