Twitter-generatie kan ‘briefgeheimen’ kwijt op SecretTweet

Telkens weer worden oude klassiekers gerecycled en kunnen ze weer een paar jaren vooruit. Zo ook het aloude concept ‘briefgeheimen’. Vroeger nam men een briefkaart, schreef er een geheim op en maakte er een mooi kunstwerkje van. Later volstaat het om in Paint of Photoshop een mooie collage in elkaar te flansen en te uploaden op een website (of deze). Je kon er op wachten: vandaag de dag kun je al je zieleroerselen kwijt via Twitter.

Absolute marktleider in dit segment is de website SecretTweet, voorzien van een Twitter-achtige lay-out. Gebruikers kunnen hier anoniem hun geheimen kwijt. De teller staat al op ruim dertigduizend secrets. Een bloemlezing:

- I’m scared to sneeze while I’m driving. I’m afraid I’ll lose control, die & the news story will read, “Woman Killed After Sneeze”
- My husband is the love of my life. I swear I see the look of regret on on his face for marrying me and having our child. It kills me.
- I have almost $40K in debt my husband knows nothing about. It’s killing me – and my credit is shot and I am not sure where to turn. I stop and eat a Big Mac everyday after work. My wife thinks I am a vegetarian.

Gelukkig is er inmiddels ook een Nederlandstalige variant: TweetGeheim. Ook hier staat anonimiteit voorop en hoef je enkel maar een geheim in te tikken, waarna het – na beoordeling door een moderator – op de Twitter-account te lezen zal zijn. Ook hier enkele voorbeelden:

- Ik zeg altijd dat Dostojewski mijn favoriete schrijver is, maar heb nog nooit wat van hem gelezen.
- Ik hoop dat mensen die bij rood oversteken terwijl ik braaf sta te wachten, voor mijn neus worden overreden door een vrachtauto.
- Ik ben niet van plan ooit iets van mijn leven te maken. Daar ben ik te lui voor, ik vind het wel prima zo.
- Als ik een Gooise ‘r’ hoor krijg ik wurgneigingen.

En als we toch al bezig zijn te graven in gevoelige informatie, kan deze er ook nog wel bij: via Tweleted vind je berichten terug die je ‘per ongeluk’ hebt verwijderd (good mode) of vind je andermans verwijderde berichten, waarmee je hem of haar kunt chanteren (evil mode).

Lees ook:Google wil met nieuwe online muziekdienst de markt op
Lees ook:Belastingdienst: we kunnen het niet maken
Lees ook:Apple werft personeel voor eerste Retail Store in 020
Lees ook:30% minder Twitter-berichten na publicatie erectie-foto
Lees ook:Valentijnsdag: hoe het staat met liefde en relaties | Infografiek

1 Reacties // Reageer

One thought on “Twitter-generatie kan ‘briefgeheimen’ kwijt op SecretTweet

  1. Michael

    En deze kan ook in het lijstje: twitter.com/geheimen die is van Topgeheimen zie ik.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>