Twitterende politici geteisterd door imitators: wie is echt?

Ook in Den Haag begint men langzaam te begrijpen dat politiek niet altijd in achterkamertjes hoeft plaats te vinden, maar dat een minister gerust met zijn achterban mag communiceren via Twitter. Natuurlijk wordt ieder woord van een politicus in de Twittersfeer vervolgens wel zorgvuldig gewogen door de media, met alle gevolgen van dien. Tweede Kamerlid Arend Jan ‘Ik zie wel eens een spleetoog over het hoofd’ Boekestijn weet daar inmiddels alles van.

Boekestijn maakte zijn excuses dan ook via Twitter, en daarmee was de kous af. Maar hoe weten we eigenlijk of een Twitter-account echt is? Wie zegt dat de Wouter Bos op Twitter ook echt onze minister van Financiën is?

Volgens Frankwatching heeft lang niet iedereen door dat er sprake kan zijn van een imitator. Een goed startpunt is Kamertweets: een prima initiatief waar je gemakkelijk kunt zien welke politici wél echt aan het Twitteren zijn geslagen.

Oja, mocht je toevallig Jan Peter Balkenende, Tofik Dibi, Pieter De Crem of God de Vader volgen: die zijn dus nep.

Lees ook:Assurantie B-diploma te huur: 4000 Euro p/m
Lees ook:YouTube hit: Minister zet zijn woordvoerder voor gek
Lees ook:Nederlandse kinderen hebben meeste profielen op internet
Lees ook:LinkedIn voor dummies: tien tips om netwerksites optimaal te benutten
Lees ook:Mark Rutte ruilt Hyves-vrienden in voor Twitter-volgers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>