Nieuwe RDW-diensten: kenteken schorsen en checken op autodiefstal

Zo nu en dan komt zelfs de overheid met een nieuwe ontwikkeling om internetgebied. Vanaf vandaag kunnen potentiële kopers op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) checken of een auto gestolen is, althans, of het kenteken als gestolen geregistreerd staat. Deze informatie was tot nu toe niet openbaar. Ook kunnen autobezitters voortaan digitaal hun kenteken schorsen, zodat bijvoorbeeld voor old-timers in de wintermaanden geen wegenbelasting betaald hoeft te worden.

Klik hier om een kenteken te controleren op APK-data, technische gegevens en of deze als gestolen geregistreerd staat. De dienst is niet waterdicht, aangezien veel auto’s worden aangeboden met een vals kenteken.

Volgens de RDW werden in 2008 werden 28.320 voertuigen gestolen. In totaal staan 110.000 voertuigen als gestolen geregistreerd.

Lees ook:Zwaaien en betalen
Lees ook:Elke dag komen er 1500 nieuwe .nl domeinen bij
Lees ook:Examenfraude voor beginners: spiekbriefjes verstoppen in de TI83+
Lees ook:Overheid verkoopt kopieerrecht
Lees ook:Hacker zet 14 miljoen gestolen wachtwoorden online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>