Mobiel internet minder snel dan beloofd: T-Mobile met iPhone beste combinatie

Providers beloven vaak snelheden voor mobiel internet die ze in de praktijk niet na kunnen komen, zo concludeert de Consumentenbond. Volgens de bond zijn een gebruiksvriendelijk toestel en een snelle verbinding ‘bepalend voor het succes van mobiel internet’.

Dankzij de gemakkelijke bediening is vooral de iPhone geliefd om mobiel te internetten. De combinatie van dit toestel met een abonnement bij T-Mobile zou de snelste verbinding opleveren.

Onderzoekers van de bond hebben met vijf dezelfde telefoons de snelheid van de netwerken van Debitel, Telfort, T-Mobile en Vodafone gemeten. “Het onderzoek maakt duidelijk dat er grote verschillen zijn in de aangegeven snelheden en dat wat providers daadwerkelijk bieden. Zo halen Debitel en Vodafone gemiddeld slechts 15% van de beloofde maximumsnelheid. Telfort zegt een beduidend lagere snelheid toe en maakt deze ook bijna waar”, aldus de onderzoekers.

Lees ook:Google start eigen mobiel netwerk
Lees ook:Mobiel internet ook bij T-Mobile duurder
Lees ook:Mobiel internet in Nederland duurder dan in buitenland
Lees ook:Mobiel internet fors duurder | Meer regels van kabinet Rutte
Lees ook:Mobiel internet in het buitenland: shoppen voor je vakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>