Mobieltjes krijgen eindelijk universele lader

De Europese Commissie zegt dat hij er dit jaar echt komt: de universele lader voor mobiele telefoons. Er is eindelijk een Europese standaard voor de telefoonoplader vastgelegd en dit jaar nog moeten de eerste mobieltjes met deze universele lader van de band rollen.
Dat betekent bijvoorbeeld dat je je iPhone kunt opladen met een oplader van Blackberry of Samsung.

Mobieltjes en laders die volgens de Europese standaard gaan werken, moeten voorzien zijn van de – nu al veelgebruikte – micro USB-aansluiting.

Alle grote jongens doen mee: Apple, Nokia, RIM (Blackberry), Samsung en Sony Ericsson. HTC laat het nog een beetje afweten, maar de nieuwste modellen van de telefoonreus uit Taiwan zijn wel uitgerust met een micro USB-aansluiting en bijbehorende adapter.

Lees ook:Blackberry populairste smartphone in Nederland
Lees ook:Aldi verkoopt vanaf vandaag ook een tablet
Lees ook:Blackberry 10 draait op 2 nieuwe apparaten (video)
Lees ook:iPhone 5 komt er aan: run op nanosimkaarten
Lees ook:Micro-cv van 140 tekens rukt op in Chinees Twitter

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Mobieltjes krijgen eindelijk universele lader

 1. Bert

  Dit is goed nieuws. En waarschijnlijk beter voor iedereen! Nou is het wachten totdat de MP3-spelers, hand-held’s (DS/PSP), camera’s en allerlei andere kleine elektrische apparaten volgen. Ziet er naar uit dat als het alles gaat zoals ik nu schets de wereld van de oplaadbare apparaten volledig veranderd gaat worden!

    /   Reply  / 
 2. HTC

  “HTC laat het nog een beetje afweten”. Echt waar? HTC rust al langere tijd hun toestellen uit met micro USB. Het zijn juist de “grote jongens” als Nokia en Apple die het steevast zonodig anders moesten doen. Mijn HTC HD2 heeft dan ook gewoon een micro USB oplaad aansluiting en de oplader gebruikt geen stroom als er geen toestel aan hangt. En laat dat nu precies zijn wat deze “nieuwe” standaard voorschrijft.

    /   Reply  / 
 3. Gert Meijboom Auteur

  Ja anonieme HTC-er, waarom zeg je nu niet gewoon je naam!?!? – je moet wel goed lezen: ‘de nieuwste modellen van de telefoonreus uit Taiwan zijn wel uitgerust met een micro USB-aansluiting en bijbehorende adapter.’

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>