Marktplaats bemiddelt bij ruzies | Afvalputje advertentiemarkt?

Marktplaats probeert met een panel ruzies tussen klanten op te lossen.

Dit panel, de gebruikersjury, moet volgens Marktplaats meningsverschillen over beoordelingen tussen vakmensen en hun klanten oplossen.

Door de wol geverfde gebruikers van Marktplaats moeten ‘op een onafhankelijke en neutrale manier’ een oordeel vellen over conflicten tussen andere Marktplaats-gebruikers in de advertentierubriek diensten en vakmensen. Daarin staan ruim 100.000 advertenties met circa 70.000 beoordelingen.

Het is goed dat Marktplaats als faciliterend platform zijn verantwoordelijkheid neemt, maar ik zie helemaal niets in het gehanteerde beoordelingssyteem en de gebruikersjury.

Het systeem is zo subjectief en manipuleerbaar als maar mogelijk is. Een aantal, positieve of negatieve, beoordelingen is zo geplaatst en hoeft totaal niet waarheidsgetrouw te zijn.
En om de ene Marktplaats-gebruiker een oordeel te laten geven over de beoordeling van een andere gebruiker? Het is complete willekeur.

Wat moet Marktplaats dan wel doen? In plaats van een gebruikersjury kan Marktplaats beter een referentietool / vakmans-chequelist aanbieden die tegemoet komt aan de behoeftes van vakmensen en hun klanten. En laat vakmensen de keus of ze de tool willen gebruiken en hoe.

Marktplaats trekt een hoop cowboys aan die maar wat aan rommelen met advertenties, reacties en beoordelingen, weet ik ook uit eigen ervaring. De advertentiesite dreigt daarmee het afvalputje van de digitale advertentiemarkt te worden.

De kwaliteit en de betrouwbaarheid van Marktplaats moet omhoog! Waarom niet beginnen met de advertentierubriek diensten en vakmensen?

Lees ook:Straf voor oplichten van klanten via Marktplaats
Lees ook:Jatten op Marktplaats
Lees ook:Mobiele Twitter-app krijgt advertenties
Lees ook:Apple verkoopt nu zelf simlockvrije iPhone 4 en iPhone 3GS
Lees ook:Het goud achter Google Chrome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>