Beveiligingssoftware ESET beste, McAfee slechtste uit de test

Het gratis antivirusprogramma Antivir personal van Avira heeft van de Consumentenbond het stempel beste koop gekregen. De beveiligingssoftware Smart Security 4 Home Edition van ESET is als beste getest . De Consumentenbond testte 14 betaalde en 4 gratis virusscanners

De beveiligingssoftware van Antivir staat met een cijfer van 6.4 op de vijfde plaats. Het pakket Internet Security 2011 (€65) van McAfee  komt als slechtste uit de test. Het scoort met een 4.3 een dikke onvoldoende. Vooral de kwaliteit van de firewall en het opsporen van zogeheten malware kwamen slecht uit de test.


Het beste beveiligingspakket Smart Security 4 Home Edition van ESET (€40) kreeg van de Consumentenbond een 7.1 vanwege de goede malwarebescherming, de goede firewall en de prettige gebruikersinterface.

De gratis pakketten hebben geen firewall, maar dat hoeft volgens de Consumentenbond geen probleem te zijn. Het blijkt dat de firewalls van de betaalde pakketten lang niet altijd beter zijn dan de standaard firewall van Windows.

De andere gratis pakketen Free Antivirus van Avast, Microsoft Security Essentials en Anti-Virus Free van AVG krijgen rapportcijfers van respectievelijk 5.9, 5.6 en 5.3 en nemen daarmee de plaatsen 11, 12 en 14 in.
Op de campagnesite Laat je niet hacken van de Consumentenbond staat een praktische checklist voor veilig internetten en hoe je gratis beveiligingssoftware installeert.

Bij het kopen van de software vond de Consumentenbond ook weer vele addertjes onder het gras. Veel aanbieders probeerden ongevraagd onnodige extra’s of duurdere versies te verkopen. Bij het online kopen van software met creditcard is er een kans dat er na een jaar weer automatisch geld wordt afgeschreven. Dit soort praktijken gebeurt volgens de Consumentenbond vooral bij bekende aanbieders als Symantec en McAfee.

Het volledige onderzoek over de beveiligingssoftware staat in de Digitaalgids van maart/april 2011.

Lees ook:Drie soorten gratis
Lees ook:Miljoen exemplaren iPhone 3GS verkocht in drie dagen: ook software-update populair
Lees ook:Waarom mag de waarheid nooit gezegd worden?
Lees ook:Actie voor meer KB’s voor advertenties
Lees ook:Mininova test filter illegale content: gebruikers reageren verontwaardigd

1 Reacties // Reageer

One thought on “Beveiligingssoftware ESET beste, McAfee slechtste uit de test

  1. Snel Geld Verdienen

    Ik ben zelf overgestapt op security essentials en ik moet zeggen dat ik het een prima pakket vind. Jaren lang nod gebruikt maar nu een tevreden gebruiker van essentials

      /   Reply  / 
  2. Pingback: De 25 meest beruchte computervirussen | Infografiek | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>