Verzekeraar InShared komt met SuperSafe app | Digitale kluis

Internetverzekeraar Inshared introduceert vandaag de SuperSafe app. Een digitale kluis waar je wachtwoorden en bankrekeningnummers kunt opslaan.

iPhone-bezitters kunnen hiermee gratis hun DigiD-code, BSN-nummer en andere waardevolle informatie op een overzichtelijke en veilige manier opslaan op hun mobiele telefoon.

Wie de app gedownload heeft, krijgt met een viercijferige code toegang tot de digitale kluis. Om alle informatie overzichtelijk te ordenen, bestaat de brandkast uit acht kleinere kluisjes met elk een eigen onderwerp zoals bankpassen, identiteit en kostbaarheden. Wie geen zin of tijd heeft om alle rekeningnummers in te voeren, kan ook een foto van de bankpassen maken en dit digitale bestand in de kluis stoppen.

Het idee van een digitale kluis is niet nieuw. Wel om het via een app aan te bieden. Verschillende banken en verzekeraars hebben in het verleden een online kluis aangeboden. Met wisselend succes. Met name de veiligheid van een dergelijke kluis eist veel onderhoud en investeringen aan webservers.

InShared omzeilt dit door de informatie alleen lokaal en versleuteld te laten opslaan en, misschien nog wel belangrijker, geen verbinding met een server te maken. De telefoon hoeft in Nederland dan ook niet met internet verbonden te zijn. Bij gebruik in het buitenland is dat wel handig.
Om te voorkomen dat iemand anders de toegangscode kan kraken door lukraak een aantal codes te proberen, worden na tien foutieve codes alle data verwijderd. Dan ben je dus wel al je persoonlijke data kwijt.

Tip voor InShared: zorg dat er zo snel mogelijk ook een Android-versie van de app komt. Want ook daar zitten jullie potentiele klanten!

Lees ook:Nokia komt met smart snowboard
Lees ook:Ik vier de Nieuwe Media
Lees ook:Draadloos internet 30 procent trager dan vaste lijn
Lees ook:Veel sites broeinest van cookies | Kijk uit voor koekiemonsters
Lees ook:Network#fails signaleert slechte mobiele netwerken | App tip!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verzekeraar InShared komt met SuperSafe app | Digitale kluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>