Muziekweetjes in online-encyclopedie | Bladmuziek in muziekschatten

Twee leuke initiatieven voor de liefhebbers van muziek. Wie op zoek is naar informatie over Nederlandse artiesten, muziekstromingen of festivals kan voortaan terecht op Muziekencyclopedie.nl. De website is een initiatief van Muziek Centrum Nederland.

De encyclopedie bevat onder andere biografieën, disco-grafieën, foto’s en audio- en videofragmenten van meer dan vijfduizend Nederlandse muzikanten, bands, componisten, orkesten, podia en festivals. Ze zijn afkomstig uit de pop-, jazz-, wereld-, klassieke en hedendaagse muziek.

Vanaf zondag kan iederen gratis bladmuziek downloaden uit de muziekbibliotheek van de omroep. Via de website Muziekschatten.nl is dan de bladmuziek van ruim vijfduizend werken uit de collectie van de muziekbibliotheek voor het publiek beschikbaar.

Op de website komen onder meer de Missa festiva van Philip Loots, pianosonates van Julius Röntgen en liederen van Jan Brandts Buys en Richard Hol te staan. Meer populaire bladmuziek volgt in de loop van dit seizoen.

De muziekbibliotheek van de omroep heeft één van de grootste collecties bladmuziek van Europa.

Lees ook:Gratis Christmas songs van Kylie Minogue (alleen vandaag)
Lees ook:Vioolroosje Anne-Rose van Gils in YouTube Symfonie Orkest
Lees ook:Uitgever experimenteert met gratis e-boek
Lees ook:Gratis muziekwebsite 22tracks ook op iPhone
Lees ook:Radiohead getuigt tegen RIAA: downloaders niet per definitie crimineel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>