Android app op je smartphone? Vooraf testen of het werkt!

Google steekt veel energie in het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van Android apps en van de Android Market, de plek waar je deze apps kunt downloaden. Van sommige apps zijn meerdere versie in omloop. Google heeft het voor ontwikkelaars al makkelijker gemaakt om oudere apps geschikt te maken voor nieuwere Android-versies.
Maar de smartphone-gebruiker wordt volgens Google nog te vaak de Android-jungle in gestuurd om er gefrustreerd en zonder app weer uit te komen. Wie heeft het niet meegemaakt.

En dat kan Google niet hebben. Ze willen hun marktaandeel vergroten. Daarom heeft Google in de webversie van de Android Market een functie opgenomen waarmee gebruikers heel eenvoudig kunnen testen of een app al dan niet werkt op hun smartphone.

Hoe het werkt: log in op de Android Market en ga naar de pagina van de app die je wilt downloaden. Onder de naam van de app zie je een vak staan waarin staat of de app op jouw smartphone werkt.
Er kan bijvoorbeeld staan ‘Deze app is compatibel met de HTC Sensation’ , als dat je smartphone is. Of ‘Deze app is compatibel met al uw apparaten’, als je meerdere toestellen gebruikt.
Handige functie!

Lees ook:Mobiel internet doorzoeken met je stem
Lees ook:Android-apps bedreiging voor Apple-apps | Apps Battle
Lees ook:Android apps worden vooral op zondagavond gedownload
Lees ook:Amazon komt met kranten-app voor Android
Lees ook:Gratis mobiel bellen met Scydo | Praktisch en zonder poespas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>