Verder onderzoek politie sociale media moord 15-jarige

Vriendinnen van de vermoorde Joyce Hau, ‘Winsie’ hebben hun wachtwoorden van onder meer Facebook en Hyves aan de politie moeten geven. Daarmee wordt verder onderzoek gedaan op social media.

Het politie heeft het vermoeden dat een verkeerd geplaatst bericht op social media er de reden van is dat het 15-jarige meisje door messteken om het leven werd gebracht.

Voor een 16-jarige vriendin zou dit aanleiding zijn geweest haar vriend op te stoken. De verdenking is dat deze uiteindelijk de dader hiervoor hebben betaald. Het NieuweMediaBlog meldde eerder al dat het drietal inmiddels vast zit.

Hyves en Facebook

De berichten waar het om gaat zijn niet meer te vinden. De profielen op Hyves en Facebook van de meeste betrokkenen zijn afgeschermd of onvindbaar, meldt de Gelderlander.

De politie volgt alle social media, waaronder ook YouTube. Op het videokanaal is een filmpje te zien van vrienden van Winsie die kort na haar dood een Chinese wensballon oplaten.

Alhoewel het verdenken bestaat dat de 16-jarige Arnhemse verdachte daar bij aanwezig zou zijn geweest, heeft onderzoek van beelden niets opgeleverd. Er is geen niemand op te herkennen, blijkt uit een toelichting vanĀ  een politiewoordvoerder.

Lees ook:Bericht op social media mogelijk aanleiding tot moord
Lees ook:Moord om ontvriending op Facebook
Lees ook:Ziekenhuizen meest actief op social media | Zorgorganisaties
Lees ook:Update: jongen aangehouden na bedreiging op social media
Lees ook:Onderzoek: sociaal netwerken populairder dan e-mail

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verder onderzoek politie sociale media moord 15-jarige

  1. anoniem

    het 16-jarige meisje en haar zusje waren allebei bij het oplaten van de wensballon.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>