Facebook passeert grens van 1 miljard gebruikers

Facebook is de magische grens van 1 miljard gebruikers gepasseerd. Eén op de zeven personen op aarde gebruikt Facebook nu minstens eenmaal per maand.

Dit heeft mede-oprichter en topman Mark Zuckerberg van de sociale media-site vandaag bekendgemaakt, bericht de Telegaaf.

Het is voor de eerste keer dat een sociaal netwerk dit aantal bereikt. Twitter komt met 500 miljoen gebruikers op een tweede plaats.

De groei van Facebook gaat steeds sneller. In 2008 waren er nog 100 miljoen gebruikers, in 2010 was dat aantal tot  500 miljoen gegroeid.

Uit de cijfers van Fcebook blijkt dat sinds de oprichting in 2004 zo’n 140,3 miljard keer mensen vrienden met elkaar geworden. Ze hebben sindsdien 1,13 triljoen keer een like uitgedeeld en 219 miljard foto’s gedeeld. Ook zijn er 62 miljoen liedjes op de site gezet, die 22 miljard keer werden beluisterd.

 

Lees ook:GMail van Google haalt Microsofts Hotmail in
Lees ook:Twitter verveelt snel: drie op de vijf gebruikers haakt af na een maand
Lees ook:Elke dag 4 miljard filmpjes op YouTube bekeken (video)
Lees ook:Instagram krijgt er in 1 maand 20 miljoen gebruikers bij
Lees ook:Dagelijks worden er 400 miljoen Tweets verstuurd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>