Concurrentie voor Google Glass | slimme bril Vuzix kost 1.000 dollar (video)

Google Glass krijgt concurrentie. Vuzix komt met de M100, een futuristische bril die wel wat vriendelijker geprijsd is dan de Glass.

De tegenhanger van Glass kan voor 1.000 Amerikaanse dollar in preorder worden besteld. Aan de smart-bril van Google hangt een prijskaartje van 1500 dollar.

Het idee achter de slimme bril is dat lagen informatie op de schalen over elkaar heen liggen waardoor het beeld ontstaat van een augmented reality-scenario.

Specs smartphone
De bril van Vuzix is een draagbare smartphone met een beeldresolutie vergelijkbaar een smartphone met een 4 inch-display.

Ook de specs hebben veel weg van die van een smartphone. Zo is de M100 uitgerust met Android, heeft een 5 megapixelscamera, Wi-Fi en Bluetooth-verbinding, GPS, een ingebouwde head tracker die de hoofdbewegingen registreert, een speaker voor elk oor en een microfoon die achtergrondgeluide filtert.

Android-compatible apps
Door de ingebouwde apps kunnen er foto’s en video’s worden gemaakt, kan de agenda worden bijgehouden en worden gelinkt naar een smartphone. De bril is verder compatible met veel Android-apps.

De eerste serie van de M100 is afgelopen week aan ontwikkelaars uitgeleverd. Iedereen die de bril in preorder besteld heeft een levertijhd van twee tot vier weken.

Lees ook:Google staat geen gezichtsherkenning in Glass toe
Lees ook:Google Glass pas volgend jaar te koop
Lees ook:Justin Bieber gebruikt nieuwe Google-bril als agenda (video)
Lees ook:iPhone 5 nu al te koop
Lees ook:Nexus 4 eind november te koop (video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>